Home Ταυτότητα Επικοινωνία Όροι Χρήσης Αρχεία   

Ταυτότητα

 

Νέα Ανασκόπηση Αγορών Παρουσίαση Εταιριών Θεμελιώδης Ανάλυση Δημόσιες Εγγραφές Ειδικές Μελέτες Για τον Επενδυτή

 

 

 

Το “Investment Research & Analysis Journal” (IRAJ / Ίραζ) δημιουργήθηκε το έτος 2001 με σκοπό τη συστηματικότερη και πιο εξειδικευμένη ανάλυση ενός ευρύτερου φάσματος αγορών χρεογράφων και συναφών χρηματοοικονομικών θεμάτων. Η συντακτική του ομάδα αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες της αγοράς με υψηλή επιστημονική κατάρτιση και εξειδικευμένες γνώσεις που εγγυώνται τη διαρκή αναλυτική προσέγγιση όλων των παραμέτρων που προσδιορίζουν τις εκάστοτε χρηματοοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο. Θεμελιώδης αρχή της πρωτοβουλίας αυτής αποτελεί η παροχή ανεξάρτητης και τεκμηριωμένης άποψης για τα προς διερεύνηση θέματα, με απώτερο στόχο τη μεγιστοποίηση της αξίας αλλά και της αντικειμενικότητας των αναλύσεων που εμπεριέχονται στον εν λόγω δικτυακό τόπο.

 

 

Ο δικτυακός τόπος "Investment Research & Analysis Journal" - www.iraj.gr - τελεί υπό την ιδιοκτησία της

 

VRS (VALUATION & RESEARCH SPECIALISTS)

 

Αιόλου 104,   Αθήνα 105 64,   Ελλάδα,   Τηλ. +30 210 32 19 557,   Κιν. +30 6945 851420

 

29, Rue Alphonse Munchen,   L-2172 Luxembourg,   Grand Duchy of Luxembourg,   Tel: +352 661 337 023 

 

VRS (VALUATION & RESEARCH SPECIALISTS)   -   www.vrs.gr   -   info@vrs.gr 

 

VALUE INVEST   -   www.valueinvest.gr   -   info@valueinvest.gr 

 

INVESTMENT RESEARCH & ANALYSIS JOURNAL   -   www.iraj.gr   -   info@iraj.gr

 

Υπεύθυνοι Ανάλυσης Αγοράς & Μετοχών:

 

Νικόλαος Ηρ. Γεωργιάδης, ngeorgiadis@valueinvest.gr     -     Γεώργιος Α. Σαββάκης, gsavvakis@valueinvest.gr

 

 

 

 

 

 

 

Νικόλαος Ηρ. Γεωργιάδης, PhD

Υπεύθυνος Ανάλυσης Μετοχών και της Αγοράς

Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές καταρχήν στις Η.Π.Α., όπου έλαβε το δίπλωμα CSS του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και αμέσως μετά στη Βρετανία όπου ανακηρύχθηκε κάτοχος Masters of Science στις Χρηματοοικονομικές Επιστήμες από το ISMA Centre του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ. Έχει εργασθεί ως χρηματοοικονομικός αναλυτής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ στο παρελθόν ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Μελετών & Αναλύσεων μεγάλων χρηματιστηριακών εταιριών, καθώς και εταιριών ανεξάρτητης ανάλυσης στον ελληνικό χώρο. Έχει εκπονήσει ειδικές μελέτες για την κεφαλαιαγορά και τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές με θέματα, μεταξύ των άλλων, τη θεμελιώδη ανάλυση και τη σύγχρονη αποτίμηση των εισηγμένων εταιριών, τις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, καθώς και τις επιδράσεις από τις υποτιμήσεις νομισμάτων στα διεθνή χρηματιστήρια. Οι δημοσιεύσεις και οι απόψεις του έχουν φιλοξενηθεί κατά το παρελθόν σε γνωστά έντυπα της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ μέχρι σήμερα, έχει συγγράψει τα βιβλία «Super Stocks – Η Καλύτερη Επενδυτική Επιλογή και Πώς να τη Διακρίνετε», «Μέθοδοι Ανάλυσης Αγοράς & Μετοχών», «Πώς οι Εισηγμένες Εταιρίες Βελτιώνουν την Εικόνα της Μετοχής τους» και «Οπτικές Γωνίες στην Εμπεριστατωμένη Ανάλυση και Αποτίμηση Εταιριών» . Επίσης, έχει συνεργασθεί στη συγγραφή και την έκδοση του εγχειριδίου «Οδηγός Παραγώγων Προϊόντων στην Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά» υπό την αιγίδα των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε σειρά εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών σεμιναρίων. Είναι Πιστοποιημένος Αναλυτής από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Υπεύθυνος Ανάλυσης Αγοράς & Μετοχών της "Valuation & Research Specialists" και Μέλος της ΕΕΠΑΜΑ. Είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα) με θέμα διδακτορικής διατριβής «Corporate Valuation Approaches' Weighting Methodology».

 

PhD Thesis on Corporate Valuation Approaches' Weighting Methodology --  Weighting Model by Nicholas Ir. Georgiadis, Director of Equity Research at VRS

Sample Material

[Full Material Available at www.valueinvest.gr on subscription basis]

The PhD Thesis at the Digital Library and Institutional Repository

Σύνδεσμος PhD στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών          PhD στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών

    

 

harvard shieldHarvard Club of Greece

 

Αρθογραφία του Νικόλαου Ηρ. Γεωργιάδη στο "EURO2DAY"

Καταλύτης για καλές αποδόσεις οι ανεξάρτητες αναλύσεις  5 Δεκεμβρίου 2017

Τι δεν έχει προεξοφλήσει το ελληνικό χρηματιστήριο  10 Ιουλίου 2017

Είναι φθηνά ή ακριβά τα ελληνικά ξενοδοχεία;  23 Ιουνίου 2017

Τι Πραγματικά Λείπει από το Ελληνικό Χρηματιστήριο  22 Μαρτίου 2017

VRS: Ποια Μετοχή Ευνοήθηκε Όσο Καμία από την Κρίση  13 Μαρτίου 2017

Το Ρίσκο για τις Ελληνικές Μετοχές από τον... Πληθωρισμό  17 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί Δεν Πείθονται οι Έλληνες Επενδυτές από τις Αναδιαρθρώσεις  23 Ιανουαρίου 2017

Οι Δείκτες Αποτίμησης των Εξαγορών Σήμερα  28 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί οι Ευρωαγορές Γύρισαν την Πλάτη στα Ρεκόρ  25 Νοεμβρίου 2016

Σε Μακροχρόνιο Ανοδικό Κύκλο η Σοφοκλέους  5 Οκτωβρίου 2006

Αυξήσεις Κεφαλαίου με Μετρητά: Τα Υπέρ και τα Κατά  28 Ιουλίου 2006

Η Σημασία της Εταιρικής Διακυβέρνησης  8 Φεβρουαρίου 2006

Τι Συζητήθηκε σε Τηλεδιάσκεψη Εθνικής, Alpha, EFG  6 Δεκεμβρίου 2005

IRAJ: Μέθοδοι Αποτίμησης Συγχωνευόμενων Εταιριών  21 Ιουλίου 2005

IRAJ: Μελέτη για τα Ελληνικά Εταιρικά Ομόλογα  17 Ιανουαρίου 2005

Iraj.gr: Τα Stock Options στο Μικροσκόπιο  15 Οκτωβρίου 2004

Αναγκαίες οι Εταιρίες Ανάλυσης στη Σοφοκλέους  31 Ιουλίου 2004

Το Σκηνικό της Επιφυλακτικής Αισιοδοξίας  11 Μαΐου 2004

VRS: Η Δίκαιη Αποτίμηση των Εταιριών Ακινήτων  15 Απριλίου 2004

VRS: Είναι Εφικτή η Δίκαιη Αποτίμηση των Τραπεζών  6 Μαρτίου 2004

Ν. Γεωργιάδης: Είναι Αξιόπιστος ο Δείκτης P/BV;  20 Ιανουαρίου 2004

VRS: Η Σωστή Αποτίμηση των Εταιριών Πληροφορικής  4 Οκτωβρίου 2003

Ζωτική η Ανεξάρτητη Ανάλυση για τις Αγορές  17 Ιουλίου 2003

IRAJ: "Σημείο-Κλειδί" ο Κύκλος Εργασιών  13 Μαΐου 2003

Τα Υπέρ και τα Κατά των EBITDA  4 Δεκεμβρίου 2002

Iraj: Αναξιόπιστα τα Προβλεπόμενα EPS;  22 Οκτωβρίου 2002

Πώς Θολώνει η Εικόνα στα Λογιστικά των Εταιριών;  10 Σεπτεμβρίου 2002

 

Χριστόφορος Ι. Μακρυάς

Υπεύθυνος Ανάλυσης Μετοχών και της Αγοράς

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας ειδικευόμενος στην Ευρωπαϊκή Οικονομία και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Hull της Μ. Βρετανίας, ειδικευόμενος στις χρηματοοικονομικές επιστήμες. Από το έτος 1997, εργάζεται ως χρηματοοικονομικός αναλυτής στην Ελλάδα, ενώ έχει εκπονήσει ειδικές μελέτες και θεμελιώδεις αναλύσεις που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε διάφορα εξειδικευμένα έντυπα του χρηματιστηριακού χώρου. Είναι Υπεύθυνος Ανάλυσης Αγοράς & Μετοχών της "Valuation & Research Specialists" και Μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΠΑΜΑ.

 

Σπυρίδων Ε. Βασιλείου

Χρηματοοικονομικός Αναλυτής

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Βοστόνη των Η.Π.Α., όπου έλαβε τον τίτλο Μ.Β.Α. από το Boston College αποδίδοντας έμφαση στα χρηματοοικονομικά θέματα και τις επενδύσεις (Finance & Investments), ενώ παρακολούθησε εξειδικευμένα σεμινάρια με επίκεντρο τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Έχει εργασθεί στον επενδυτικό οίκο Merrill Lynch ως χρηματοοικονομικός αναλυτής, ενώ έχει διατελέσει εξειδικευμένος αρθρογράφος σε μία σειρά επιστημονικών περιοδικών και εκδόσεων στον ελληνικό χώρο. Στην παρούσα φάση, πέρα από τις ερευνητικές δραστηριότητες και μελέτες του IRAJ, ασχολείται με την παροχή υπηρεσιών επενδυτικής στρατηγικής (Investment Strategy).

 

Ζωή Δ. Βασιλείου

Χρηματοοικονομική Αναλύτρια

Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση στον τομέα των Χρηματοοικονομικών και της Οικονομικής των Επιχειρήσεων. Εργάζεται από το 1996 ως χρηματοοικονομική αναλύτρια και επικεφαλής του Τμήματος Μελετών και Αναλύσεων στην ΩΜΕΓΑ Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. και ΦΑΣΜΑ Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.. Είναι πιστοποιημένη διαχειρίστρια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και έχει διατελέσει μέλος επενδυτικής επιτροπής σε διάφορες εταιρίες επενδύσεων χαρτοφυλακίου. Είναι συνεργάτης του Τμήματος Ανάλυσης Αγοράς & Μετοχών της "Valuation & Research Specialists" ("VRS") και Μέλος της ΕΕΠΑΜΑ.

 

Μαρία Παπαδοπούλου

Υπεύθυνη Ανάλυσης Μετοχών & της Αγοράς

Εργάζεται ως οικονομική αναλύτρια. H εξειδίκευσή της βασίζεται στην οικονομική ανάλυση, σχεδιασμό χρηματοοικονομικών μοντέλων, καθώς και στη σύνταξη και παρουσίαση οικονομικών αποτελεσμάτων. Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως οικονομική αναλύτρια σε χρηματιστηριακές εταιρίες και τραπεζικούς οργανισμούς. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου City University, Cass Business School. Είναι Πιστοποιημένη Οικονομική Αναλύτρια από την Ελληνική κεφαλαιαγορά, ενώ έχει επίσης πιστοποιηθεί ως Αναλύτρια Διεθνών (Certified International Investment Analyst - CIIA) και Ευρωπαϊκών (Certified European Financial Analyst - CEFA) επενδύσεων.

 

Μάνος Μαυρογένης

Υπεύθυνος Ανάλυσης Μετοχών & της Αγοράς

Υπεύθυνος Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διεθνή Τεχνολογία στο University of Humberside, Βρετανία, ενώ είναι κάτοχος ΜΒΑ από το University of Hull, Βρετανία, με ειδίκευση στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση & Ανάλυση. Είναι πιστοποιημένος ως Υπεύθυνος Ανάλυσης Μετοχών και της Αγοράς και ως Υπεύθυνος Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Τα τελευταία 4 περίπου χρόνια εργάζεται ως αναλυτής μετοχών. Παράλληλα έχει εκπονήσει σειρά εξειδικευμένων αναλύσεων για τη χρηματιστηριακή αγορά, ενώ οι απόψεις του έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί στον οικονομικό τύπο. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Πιστοποιημένων Αναλυτών Μετοχών και της Αγοράς.

 

Γεώργιος Α. Σαββάκης, PhD

Χρηματοοικονομικός Αναλυτής

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες & Χρηματοοικονομική στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Μaster in Business Administration), με ειδίκευση στη Χρηματοοικονομική Επιστήμη, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα των προβλέψεων - των πωλήσεων και των ταμειακών ροών - καθώς και των μοντέλων αποτίμησης εταιριών. Κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει εργασθεί ως χρηματοοικονομικός αναλυτής μετοχών, ενώ έχει εκπονήσει εξειδικευμένες μελέτες τόσο για τις αγορές μετοχών όσο και για τις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων. Στα σημερινά ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η δυναμική θεμελιώδης και οικονομετρική ανάλυση εταιριών, καθώς και τα σύγχρονα μοντέλα αποτίμησης αυτών. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Ευστράτιος Σ. Λιβάνης, PhD

Σύμβουλος επί Παραγώγων Προϊόντων 

Σπούδασε στο Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με εξειδίκευση στη χρηματοοικονομική. Έχει δώσει εξετάσεις στο Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών και έχει αποκτήσει το Πιστοποιητικό Συμβούλου Πελατών. Έχει παρουσιάσει μελέτες του για την κεφαλαιαγορά και τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια, όπως στα μεταξύ άλλων “24th Annual Congress of European Accounting Association”, “2nd International Conference on New Horizons in Industry and Education”, “7th International Congress: Economic and Financial Developments in the Era of Euro”, “The Pan – European Conference” και “1o Πανελλήνιο Συνέδριο Ανάλυσης Δεδομένων”. Δημοσιεύσεις του έχουν φιλοξενηθεί κατά το παρελθόν σε γνωστά έντυπα της Ελλάδας, όπως τα περιοδικά «Χρήμα», «Έψιλον 7», καθώς και την εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ». Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Οδηγός Παραγώγων Προϊόντων στην Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά" υπό την αιγίδα των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το έτος 2007, είναι "Research Partner" στη "Valuation & Research Specialists" ("VRS").

 

Γεώργιος Πασιάκος

Σύμβουλος Αθλητικής Οικονομίας & Θεματικής Τουριστικής Ανάπτυξης

Σπούδασε Μεταλλειολογία στο Πολυτεχνείο του AACHEN της Γερμανίας. Ολοκλήρωσε παράλληλα τις σπουδές του στο Αθλητικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου σε θέματα Αθλητικής Διοίκησης - Μάρκετινγκ και Τουρισμού. Έχει εργασθεί ως Sports Organization Manager με τις Γερμανικές εταιρίες τουρισμού: Studiosus Reisen - Wespa Sport Reisen - Vieten Tours - Bayern Sports Travel, ως Διευθυντής στη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Γλυφάδας και ως Managing Director της Εταιρίας Αθλητικού Τουρισμού V&P Sports Travel. Έχει παρουσιάσει εξειδικευμένα σεμινάρια αθλητικού και θεματικού τουρισμού σε συνεργασία με τις αναπτυξιακές επιχειρήσεις των περιφερειών και με το Υπουργείο Τουρισμού σχετικά με τα προγράμματα των Σ.Δ.Ι.Τ. (συμπράξεις δημοσίου με ιδιωτικό τομέα) που αφορούν σε επενδύσεις αθλητικού και εναλλακτικού τουρισμού. Επίσης έχει να επιδείξει αξιοσημείωτη προπονητική καριέρα στον τομέα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ειδικότερα το έτος 2009 ανέλαβε τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή στον Απόλλωνα Σμύρνης για περίοδο τριών ετών περίπου, ενώ την περίοδο 2012-2015 εργάσθηκε στον ΑΟΚ Φαλήρου ανεβάζοντας την ομάδα από τη Β' Κατηγορία στην Α' Κατηγορία Πειραιά. Πριν από την Ελλάδα, εργάσθηκε στη Γερμανία ως υπεύθυνος προπονητής στην ανάπτυξη των ακαδημιών στην Ομοσπονδία της Βαυαρίας. Έχει διατελέσει βασικός καθηγητής στα ΙΕΚ Ωμέγα και Ιπποκράτειος, Ελλάδα.

 

 

Ιστορική Ανασκόπηση Ειδικών Επιστημονικών Συνεργατών του “Investment Research & Analysis Journal”

 

Ηλίας Ν. Μπούσιος

Τεχνικός Αναλυτής

Αποφοίτησε από το Τμήμα Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (M.Sc.) στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Έχει εργασθεί ως τεχνικός αναλυτής στην Ωμέγα Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. και τη Σίγμα Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ., ενώ είναι συνδεδεμένο μέλος Ένωσης Τεχνικών Αναλυτών (Market Technicians Association) των Η.Π.Α, όπου έχει ολοκληρώσει το αντίστοιχο πρόγραμμα πιστοποίησης (CMT Program). Το κύριο βάρος της έρευνάς του, εκτός από τις σύγχρονες μεθόδους τεχνικής ανάλυσης, κατευθύνεται στα μηχανικά συστήματα trading.

 

Ανδρέας Αλεξίου

Χρηματοοικονομικός Αναλυτής

Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στη χρηματοοικονομική επιστήμη. Έχει αποκτήσει πιστοποίηση στην λήψη και διαβίβαση εντολών κατόπιν εξετάσεων. Διαθέτει εμπειρία άνω των 13 ετών στο χρηματιστηριακό κλάδο, έχοντας εργασθεί στην ΣΙΓΜΑ ΑΧΕ, ΚΑΠΠΑ ΑΧΕ, ΣΕΛΑΣ ΕΠΕΥ, ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ, έχοντας καλύψει καθήκοντα και ανάγκες τόσο σε θέματα ανάλυσης όσο και σε θέματα πωλήσεων προϊόντων και παροχής υπηρεσιών

 

Ηρόδοτος Λ. Αντωνόπουλος

Αναλυτής Αγοράς Πετρελαίου

Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο McGill του Μontreal, Καναδά, όπου έλαβε τον τίτλο M.B.A. με ειδικότητα στη Χρηματοδότηση. Είναι κάτοχος του Πιστοποιητικού CertIMTM (Certificate in Investment Management) του Securities Institute του Λονδίνου, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από την Κεφαλαιαγορά του Λονδίνου FSA (Financial Services Authorities). Επίσης είναι κάτοχος του Πιστοποιητικού Ειδικού Διαπραγματευτή / Διαπραγματευτή (Market Maker / Trader) του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών. Έχει ασχοληθεί με όλες τις πτυχές της αγοράς του πετρελαίου, με έμφαση στο σχεδιασμό στρατηγικών αντιστάθμισης και διαχείρισης κινδύνου (Hedging / Risk Management). 

 

Φιλήμων Λ. Αντωνόπουλος

Ο Φιλήμων Αντωνόπουλος είναι Διευθυντής Πωλησεων στο Τμήμα Διαχείρισης Διαθεσίμων (Treasury& Capital Markets) της Marfin Egnatia Bank με εξειδίκευση στο σχεδιασμό και την εκτέλεση στρατηγικών αντιστάθμισης και διαχείρισης κινδύνων στις αγορές εμπορευμάτων (πετρελαίου, ναύλων, CO2). Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο University of Florida των Η.Π.Α., όπου έλαβε τον τίτλο του MBA με ειδικότητα στο Finance και σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής & Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πιστοποιημένος Ειδικός Διαπραγματευτής απο το Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών και πιστοποιημένος Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου από το FSA, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Είναι εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Chartered Institute for Securities and Investment του Λονδίνου και Πρόεδρος των Μελών της Ελλάδας.

 

Δρ. Κωνσταντίνος Σπ. Αρκουμάνης

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον Τομέα Πληροφορικής του ίδιου τμήματος, όπου ανακηρύχθηκε Διδάκτορας. Οι ερευνητικές του δραστηριότητες επικεντρώνονται στην περιοχή των Βάσεων Δεδομένων, του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Θεωρίας Παιγνίων. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά, όπως International Journal of Geographic Science, International Conference on Extending Database Technology, International Symposium on Spatial Data Handling κ.ά.. Από το 1994 διατηρεί Γραφείο Μηχανικού Υπολογιστών και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες έργα στην Ελλάδα και στο Χονγκ Κονγκ. Κύριος άξονας των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων είναι οι Βάσεις Δεδομένων, αλλά έχει επίσης ασχοληθεί με Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και εφαρμογές Οδοποιίας. Έχει υλοποιήσει εφαρμογές Βάσεων Δεδομένων για την υποστήριξη της Θεμελιώδους Ανάλυσης, που χρησιμοποιούνται σε περιβάλλον μεγάλων χρηματιστηριακών εταιριών στον ελληνικό χώρο. Το σημερινό του ερευνητικό ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην ανάπτυξη υπηρεσιών πάνω στο διαδίκτυο και ευφυών υπολογιστικών συστημάτων για χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

 

Ιωάννης Ασημακόπουλος

Χρηματοοικονομικός Αναλυτής

Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στην Τραπεζική και τη Χρηματοοικονομική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, και διδακτορικού στη Χρηματοοικονομική Επιστήμη. Έχει διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας στα μαθήματα της Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης και των Ποσοτικών Μεθόδων, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς σε μαθήματα Τραπεζικής Οικονομικής και Επιχειρηματικού Κινδύνου και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο μάθημα της Τραπεζικής. Έχει επίσης εργαστεί ως υπεύθυνος επιμέλειας και ανάλυσης ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συναφών με το χρηματοοικονομικό τομέα. Έχει σημαντικό ερευνητικό και συγγραφικό έργο, με δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά. Έχει εργασιακή εμπειρία στην ανάλυση και διαχείριση χαρτοφυλακίου και είναι πιστοποιημένος ως Υπεύθυνος Ανάλυσης Μετοχών και της Αγοράς και ως Υπεύθυνος Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου από την Επιτροπή της Κεφαλαιαγοράς.

 

Ιωάννης Θεοδώρου

Εξειδικευμένος Σύμβουλος

Αναλυτής Κλάδου Αλιευτικών Προϊόντων & Υδατοκαλλιεργειών

Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έλαβε τον τίτλο Masters of Science στην Αλιεία και την Καλλιέργεια Οστρακόδερμων από τη Σχολή Ωκεανικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ουαλίας, στο Βangor, Μ. Βρετανία. Έχει πιστοποιηθεί σε θέματα Διαχείρισης Ποιότητας Αλιευμάτων & Marketing από το Hull International Fisheries Institute, Πανεπιστήμιο του Hull, Μ. Βρετανία. Έχει παρακολουθήσει μεγάλη σειρά σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία και Γαλλία). Διατελεί Καθηγητής Εφαρμογών στο Tμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, σε θέματα τεχνολογίας εξυγίανσης ποιοτικού ελέγχου και marketing οστρακοειδών, από το έτος 2001. Από το έτος 1993, δραστηριοποιείται ως Ελεύθερος Επαγγελματίας - Σύμβουλος στην εκπόνηση εξειδικευμένων έργων και μελετών τεχνικής και χρηματοοικονομικής φύσης στον Τομέα των Υδατοκαλλιεργειών. Eχει εξειδικευτεί σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας συμμετέχοντας σε μία σειρά διακρατικών συνεργασιών (ENSEMA, PISCES, MARAQUA). Εκλέχθηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑquaΤΤ UETP Ltd (Aquaculture Technology Transfer & Training Organisation ) στην Ιρλανδία για την περίοδο 1996-99. To 1997 επιλέχθηκε ως ανεξάρτητος αξιολογητής του πρoγράμματος CRAFT (βιομηχανική έρευνα στις Μ.Μ.Ε.) από την Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Το 2001 ως προσκεκλημένος ομιλητής από το Ωκεανικό Ινστιτούτο της Χαβάης (Η.Π.Α.) συμμετείχε στη θεματική ενότητα «Aquaculture Growout Systems» του Αquaculture Interchange Program. Είναι μέλος των φορέων ΓΕΩΤΕΕ, Ε.Β.Ε.Α., της Ένωσης Ειδικών Επιστημόνων Υδατοκαλλιεργειών Ελλάδας και του “International Association of Fish Inspection (IAFI)”.

 

Αναστάσιος Ν. Θωμαΐδης

Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ALBA (Athens Laboratory of Business Administration) όπου έλαβε τον τίτλο ΜΒΑ. Ειδικεύτηκε στα Agricultural Commodities, με έμφαση την αγορά βάμβακος στο International Cotton Institute του Rhodes College, στο Memphis των Η.Π.Α.. Ασχολήθηκε με το σχεδιασμό hedging strategies & tools, εισάγοντας για πρώτη φορά στην Ελληνική Αγορά τα προϊόντα swaps σε συνεργασία με την Cargill Investor Services. Υπήρξε για μεγάλο διάστημα ανταποκριτής στην Ελλάδα του “Globecot News Network” και έχει δώσει σειρά συνεντεύξεων / παρουσιάσεων με αντικείμενο το χρηματιστήριο βάμβακος της Νέας Υόρκης στο τηλεοπτικό κανάλι GBC. Σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Ελληνική Εξαγωγική Βάμβακος Α.Ε..

 

Δρ. Φώτιος Θωμαΐδης

Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στην θεματική περιοχή της ενεργειακής πολιτικής του φυσικού αερίου. Οι ερευνητικές του δραστηριότητες επικεντρώνονται σε ζητήματα μεταφοράς φυσικού αερίου, εστιάζοντας στον ενεργειακό διάδρομο Κασπίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιλογής βέλτιστης όδευσης αγωγών υδρογονανθράκων και ρύθμισης ενεργειακών αγορών. Από το 2003 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ, όπου έχει συμμετάσχει, ως ερευνητής και διαχειριστής, σε Ελληνικά και διεθνή (Ε.Ε., ΟΣΕΠ) προγράμματα και στην εκπόνηση μελετών, που σχετίζονται με θέματα ενεργειακής πολιτικής. Επιπλέον συμμετείχε στις διαδικασίες εκκίνησης και λειτουργίας των μονάδων Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας – Θερμότητας του ΕΚΠΑ και έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε έργο που αφορά την ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Νικόλαος Κοντινάκης

Σύμβουλος Ενεργειακής Πολιτικής & Αγορών Ενέργειας

Σπούδασε Φυσικός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο ίδιο Πανεπιστήμιο, με ειδικότητα στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε έργα τηλεπικοινωνιών και μικροηλεκτρονικής και επέστρεψε στο ΕΚΠΑ όπου ανακηρύχθηκε υποψήφιος διδάκτωρ στο Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει ασχοληθεί με θέματα χάραξης ενεργειακών πολιτικών και στρατηγικών, ρύθμιση και ανάλυση ενεργειακών αγορών ενώ έχει συμμετάσχει ως ερευνητής και διαχειριστής σε ευρωπαϊκά έργα ενεργειακής πολιτικής. Εκτός από την συνεργασία με το ΕΚΠΑ και το IRAJ, έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Electrabel Energeia Hellas σε έργα που αφορούν την ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.      

 

Φώτιος Χ. Κωτούζας

Υπεύθυνος Ανάλυσης Μετοχών & της Αγοράς

Υπεύθυνος Στατιστικών και Ποσοτικών Αναλύσεων

Σύμβουλος επί Παραγώγων Προϊόντων

Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Είναι κάτοχος πτυχίου Μπάτσελορ Τεχνών με τιμητική διάκριση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (τμήμα Λογιστικής) αποφοιτώντας το 1994 από το Πανεπιστήμιο Hertfordshire (Ηνωμένο Βασίλειο) και το I.S.T. Studies (Αθήνα), ενώ παρακολούθησε το πρώτο έτος εκπαίδευσης των Ορκωτών Ελεγκτών της Αγγλίας και της Ουαλίας (I.C.A.E.W.) στο Accountancy Tuition Centre (A.T.C. London). Παρακολούθησε σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων με επίκεντρο τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα (Διαπραγματευτή / Ειδικού Διαπραγματευτή, Διαπραγμάτευση Μεταβλητότητας, Διαχείριση Κινδύνου και Μαθηματικά) στο Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάσθηκε ως λογιστής σε μεγάλα λογιστικά – οικονομοτεχνικά γραφεία, ενώ την περίοδο 1997 – 2003 συνεργάσθηκε με τη Διεύθυνση Επενδυτικής Στρατηγικής και Ανάλυσης της «Ωμέγα Χρηματιστηριακής Α.Ε.Π.Ε.Υ.» ως Υπεύθυνος Ανάλυσης Μετοχών και Αγοράς – Υπεύθυνος Στατιστικών και Ποσοτικών Αναλύσεων. Παράλληλα, σειρά στατιστικών του αναλύσεων για τη χρηματιστηριακή αγορά έχουν δημοσιευθεί στον εγχώριο οικονομικό τύπο. Κατά την περίοδο 2003-2007 διετέλεσε στέλεχος Λογιστής στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 ΑΕ (μέλος της Κεντρικής Ομάδας Οικονομικών Υπηρεσιών, Λογιστής στο τμήμα Ταμείο-Τράπεζες της Διεύθυνσης Οικονομικού Απολογισμού και Λογιστηρίου) και Λογιστής στη Marfin Ασφαλιστικές Πρακτορειακές Εργασίες ΑΕ (συντάσοντας μηνιαίως Οικονομικές - Χρηματοοικονομικές καταστάσεις). Παράλληλα, από το 2005 εκπαιδεύτηκε στο ING Group (υποκατάστημα Γλυφάδας) και στην International Life ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος περνώντας επιτυχώς τη διαδικασία πιστοποίησης μέσω εξετάσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης το έτος 2007. Στα τρέχοντα ενδιαφέροντά του είναι η εκτίμηση ακινήτων, η τραπεζο-ασφαλιστική Αγορά, η μελέτη, ανάπτυξη λογισμικού βάσεων δεδομένων, εφαρμογών των πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης (MIS) και επενδυτικής αξιολόγησης στον οικονομικό και χρηματοοικονομικό χώρο. Είναι Υπεύθυνος Ανάλυσης Μετοχών & Αγοράς της "Valuation & Research Specialists" ("VRS") και Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης της από το 2003, ενώ δραστηριοποιείται με έδρα την Καρδίτσα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας από το 2007.      

 

Αντιγόνη Λυμπεροπούλου

Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τμήμα Στατιστικής με κατεύθυνση τα Οικονομικά. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο, όπου έλαβε τον τίτλο i-M.B.A. με ειδικότητα στo e-Management. Είναι κάτοχος του Πιστοποιητικού CertIM (Certificate in Investment Management) του Securities Institute του Λονδίνου, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από την Κεφαλαιαγορά του Λονδίνου FSA (Financial Services Authorities). Από το 2001 εργάζεται στο Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας Α.Ε. (fund of funds με € 150 εκ. υπό διαχείριση) ως Διευθύντρια Επενδύσεων.

 

Ελπίδα Ι. Μηναδάκη

Κειμενογράφος (Copywriter) Διαφημιστικής Προβολής

Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ στο Leicester University και Διαφήμιση στο Athens Media Lab. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ε.Ε.Δ.Ε. με θέμα τη διαφήμιση και τις εφαρμογές της, καθώς και στο Κολέγιο Αθηνών με θέμα το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση. Έχει εργασθεί ως κειμενογράφος σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρίες της Ελληνικής Αγοράς, ενώ κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει εστιάσει το ερευνητικό της ενδιαφέρον – μεταξύ των άλλων – στην επίδραση της διαφήμισης στις χρηματοοικονομικές επιδόσεις των επιχειρήσεων.

 

Κωνσταντίνα Μπουρελιά

Χρηματοοικονομική Αναλύτρια

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού-Σορβόννη όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στις Χρηματοοικονομικές Επιστήμες. Επιπλέον κατέχει δίπλωμα στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και το Πιστοποιητικό Συμβούλου Πελατών επί Παραγώγων  του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών. Έχει λάβει μέρος σε Ημερίδες με θέμα τις επενδυτικές επιλογές, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Παρισιού παρουσιάζοντας εκτεταμένη μελέτη με θέμα “Η μετοχή ως επενδυτικό προϊόν” -με αναφορά σε μετοχές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου- καθώς και εφαρμογή νευρωνικού δικτύου. Εργάζεται ως χρηματοοικονομική αναλύτρια αναλαμβάνοντας τα τελευταία χρόνια τη θέση της Υπευθύνου Τμήματος Ανάλυσης σε χρηματιστηριακές εταιρίες.

 

Άρτεμις Παναγιωτοπούλου

Υπεύθυνη Ανάλυσης Μετοχών & της Αγοράς

Είναι κάτοχος πτυχίου Ναυτιλιακών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές επίσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με ειδίκευση στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική Επιστήμη. Έχει εμπειρία στην εκπόνηση μελετών σε θέματα στρατηγικής κατανομής χαρτοφυλακίου και προϋπολογισμού κινδύνου ενώ εργάζεται ως διαχειρίστρια επενδύσεων από το 2002. Είναι πιστοποιημένη ως Υπεύθυνη Ανάλυσης Μετοχών και της Αγοράς και ως Υπεύθυνη Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου από την Επιτροπή της Κεφαλαιαγοράς, ενώ είναι επίσης κάτοχος του Πιστοποιητικού Συμβούλου Πελατών της Αγοράς Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

Δημοσθένης Τρίγγας

Χρηματοοικονομικός Αναλυτής

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα άμεσα συνδεδεμένα με το χώρο των επενδύσεων στην Ελλάδα. Παράλληλα έχει αποκτήσει το πιστοποιητικό Συμβούλου Πελατών από το Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών. Εργάζεται ως χρηματοοικονομικός αναλυτής, εκπονώντας αναλύσεις εισηγμένων εταιριών, ενώ σειρά αναλύσεών του για τη χρηματιστηριακή αγορά έχουν δημοσιευθεί στον οικονομικό τύπο.

 

Παναγιώτης Δ. Τυράνης

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α. όπου έλαβε τον τίτλο Μ.Β.Α. από το ΚΑΤΖ Graduate School of Business. Παρακολούθησε εξειδικευμένα σεμινάρια με αντικείμενο τα χρηματοοικονομικά  και νομοθεσία των χρηματαγορών.  Έχει εργασθεί στο Venture Capital στην Αμερική και στην Ελλάδα στον Χρηματιστηριακό χώρο, και στην αξιολόγηση Business Plans.

 

 

 

 

 

Home ]

Μπορείτε να στείλετε e-mail στο  info@iraj.gr  για ερωτήσεις ή σχόλια σχετικά με την ιστοσελίδα.       
Copyright © 2001 - 2023   Investment Research & Analysis Journal            
Τελευταία Ενημέρωση: 30/12/22